Hoi, ik ben Suzanne
Mijn verhaal
Tijdens mijn opleiding osteopathie heb ik mijn kinderen gekregen. Toentertijd werkte ik als fysiotherapeut, maar miste daarin het stukje zoeken naar de oorzaak van klachten. Als fysiotherapeut werkte ik veel met oudere mensen. Als bijbaantje heb ik ook een baantje gehad als avondportier in een (wat toen nog bestond) bejaardentehuis.
Maar toen ik tijdens mijn opleiding osteopathie mijn kinderen kreeg, werd mijn interesse naar osteopathie bij baby’s aangewakkerd. Ook vond ik de eerste periode van het mama worden heel zwaar. Het herstellen van een keizersnede, de borstvoeding die niet goed wilde lukken (au!) en dat mijn zoon met tien weken al zijn eerste longontsteking had te pakken.
Toen drie jaar later mijn tweede zoon werd geboren, binnen vier uur en een vaginale bevalling voelde dat fantastisch. Ook al had hij last van reflux en lag hij als een banaantje met een voorkeurshouding. Een paar bezoekjes aan mijn collega hebben hierbij enorm geholpen.
Het voelde logisch om na mijn diploma gelijk door te studeren om ook gespecialiseerd kinderosteopaat te worden.

Osteopathie voor moeder en baby
Ik heb het gevoel gehad ‘het’ alleen te moeten doen. Ik vond het moeilijk om hulp te vragen. Bang voor het gevoel ‘het niet goed te doen’ als moeder. Daarom vind ik het belangrijk om de mama’s bij mij in de praktijk altijd te ondersteunen, te luisteren naar hun struggles en hen een hart onder de riem te steken.
Osteopathie voor moeders en baby’s is zo ontstaan. Ook zie ik regelmatig oudere kinderen. Broertjes en zusjes van cliënten of kindjes die ik vroeger heb behandeld en in een latere fase nog ondersteuning nodig hebben.
Osteopathie voor mama’s om goed te herstellen na de zwangerschap en bevalling. Baby’s helpen om hun start in het leven buiten de baarmoeder zo optimaal mogelijk te laten zijn.
Struggelen jullie daarmee? Plan dan een afspraak in. Ik help jullie graag!
Wie ben ik als persoon?
Ik ben verschrikkelijk nieuwsgierig, naar wie jij bent als persoon en wat jouw lichaam en/of het lichaam van je baby mij vertelt. Ik ben eerlijk in wat je van mij kunt verwachten en als je bij komt voor een behandeling verwacht ik dat je actief deelneemt aan jouw herstelproces of die van je baby.
Ik houd niet zo van protocollen, krijg jeuk van een strak keurslijf. Ik vind het belangrijk dat er wetenschappelijk onderzoek plaatsvindt, maar ik vind wel dat er een duidelijke vertaalslag gemaakt moet worden naar de mens die ik behandel. Ieder mens is uniek, natuurlijk hebben we bepaalde eigenschappen gemeen, maar onze opmaak, wat mij mij maakt en jou jou, is wezenlijk anders. Dat maakt het leven interessant!
Opleiding Fysiotherapie
Van 1993 tot en met 1998 heb ik fysiotherapie gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam.
Opleiding Osteopathie
Van 2003 tot en met 2009 heb ik osteopathie gestudeerd aan het College Sutherland Amsterdam.
Opleiding kinderosteopathie
In 2010 in Duitsland. Nu in 2019 in de herhaling bij Pro Osteo om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen.
Als je me zou kennen zou je weten dat:
- Ik graag nog meer van de wereld zou willen zien, Australië aan m’n kinderen laten zien, Nieuw Zeeland ontdekken. Canada of de Verenigde staten hebben ook prachtige natuur. In ons eigen kikkerlandje en Europa er zijn nog zoveel mooie plekjes te ontdekken!Ik onwijs graag met vriendinnen ga wandelen, lunchen of dineren. Gezellig samen zijn, veel lachen, maar ook serieuze gesprekken. Echter ben ik ook graag alleen, thuis op de bank of wandelend door de natuur. Heerlijk verdwijnen in een roman, luisteren naar muziek of een podcast.
- Ik nooit het gevoel heb dat ik verdwaal. Als ik vroeger met collega’s op pad ging en voordat we standaard navigatie in de auto hadden hoefde de TomTom niet mee want we hadden de SuzSuz.
- Als ik alleen in de auto zit graag keihard meezing met de muziek.
- Als jong meisje wilde ik piloot worden, maar later sprak air traffic controller mij meer aan. Die droom viel bij de laatste horde (medische keuring) in duigen. Dat klopt ook wel met de uiteindelijk ontwikkeling van fysiotherapeut naar osteopaat. Als fysiotherapeut ben je meer een piloot, als osteopaat meer luchtverkeersleider: Ik zorg ervoor dat de symptomen van je lichaam in de juiste volgorde worden aangepakt. Zelf stuur je jouw vliegtuig in de juiste richting op aanwijzingen die ik je geef en de signalen die je van je lichaam ontvangt.