Hoi, ik ben Suzanne

Mijn verhaal

Korte tijd nadat een grote droom van mij in duigen was gevallen, ontmoette ik de man die de vader van mijn kinderen zou worden en binnen een jaar kochten we ons huis. Ik begon aan de opleiding osteopathie, terwijl ik ook bleef werken als fysiotherapeut. In de paar jaar die volgden trouwden we, kwam onze eerste zoon, die ongelofelijk veel ziek was in zijn eerste levensjaar. Drie jaar later werden we opnieuw ouders van een prachtige zoon. Jammer alleen dat hij de eerste drie jaar van zijn leventje ‘s nachts niet doorsliep….

Ik kan je vertellen… Dan is the sky niet meer the limit! Ik had een strakke planning van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Van maandag tot zondag.
Ik ben mezelf in die tijd echt verloren. Zo voelde dat voor mij. Er was totaal geen me-time voor Suz. Dat resulteerde in altijd maar moe zijn, niet lekker kunnen slapen en ‘s morgens bijna nog moeier wakker worden dan toen ik ging slapen. Ik bij regelmaat van de klok door m’n rug ging en had ik een opgeblazen buik had, om over de pms en pijnlijke menstruatie maar niet te praten…

Alle symptomen die m’n lichaam aangaf, al dat fluisteren van mijn lichaam, wat later schreeuwen werd… Ik was er doof en blind voor.
Dat kon zo niet langer doorgaan. Ik realiseerde me dat ik niet voor anderen kon blijven zorgen, zonder goed voor mijzelf te zorgen. Mijzelf, mijn eigen gezondheid moest de hoogste prioriteit hebben. Als moeder zijnde is dat wel een lastig ‘dingetje’.

Volg mij op Social Media:

Osteopathie voor moeder en kind

Ik hoefde het niet alleen te doen. Dat is wat ik de mama’s bij mij in de praktijk altijd vertelde. Het werd tijd dat ik daar zelf ook naar ging luisteren. Ik heb voor de jongens een afspraak gemaakt bij een collega osteopaat en ook voor mezelf een afspraak in gepland.

De behandelingen osteopathie deden mijn jongens en mijzelf goed. Ik kreeg weer meer vertrouwen als moeder en durfde ook meer tijd voor mezelf in te plannen. Ook heb ik voor mijzelf een aantal ‘regels’ ingevoerd om mijn weg naar gezond worden te ondersteunen: op tijd naar bed gaan, gezonder eten, voldoende water drinken op een dag, minder snoepen en meer bewegen. Ik ben gaan hardlopen en heb zangles genomen. Dat was altijd al een wens van mij.

Stukje bij beetje ging ik mijn lijf beter voelen, hoorde ik het weer fluisteren, kon ik ernaar luisteren. Af en toe gaat het nog wel eens mis, val ik in mijn valkuil omdat ik luister naar m’n hoofd in plaats van m’n buikgevoel, gut instinct, te volgen. Maar ik ben nu in staat op mijzelf sneller die liefdevolle schop onder m’n kont te geven en goed te luisteren naar het fluisteren van mijn lichaam. Dit geeft me meer energie en kwaliteit van leven. Dit is ook mijn houvast geweest in de afgelopen roerige jaren waarin ik gescheiden ben. Ik heb het gevoel dat ik er nu meer kan zijn voor mijn kinderen en voor mijn cliënten en nog voldoende voor mijzelf.

Wie ben ik als persoon?

Ik ben verschrikkelijk nieuwsgierig, naar wie jij bent als persoon en wat jouw lichaam mij vertelt. Ik ben eerlijk in wat je van mij kunt verwachten en als je bij komt voor een behandeling verwacht ik dat je actief deelneemt aan jouw herstelproces.
Ik houd niet zo van protocollen, krijg jeuk van een strak keurslijf. Ik vind het belangrijk dat er wetenschappelijk onderzoek plaatsvindt, maar ik vind wel dat er een duidelijke vertaalslag gemaakt moet worden naar de mens die ik behandel. Ieder mens is uniek, natuurlijk hebben we bepaalde eigenschappen gemeen, maar onze opmaak, wat mij mij maakt en jou jou, is wezenlijk anders. Dat maakt het leven interessant!

 

h

Opleiding Fysiotherapie

 Van 1993 tot en met 1998 heb ik fysiotherapie gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam.

h

Opleiding Osteopathie

 Van 2003 tot en met 2009 heb ik osteopathie gestudeerd aan het College Sutherland Amsterdam.

h

Opleiding kinderosteopathie

In 2010 in Duitsland. Nu in 2019 in de herhaling bij Pro Osteo om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen.

Als je me zou kennen zou je weten dat:

  • Ik graag nog meer van de wereld zou willen zien, Australië aan m’n kinderen laten zien, Nieuw Zeeland ontdekken. Canada of de Verenigde staten hebben ook prachtige natuur. In ons eigen kikkerlandje en Europa er zijn nog zoveel mooie plekjes te ontdekken!Ik onwijs graag met vriendinnen ga wandelen, lunchen of dineren. Gezellig samen zijn, veel lachen, maar ook serieuze gesprekken. Echter ben ik ook graag alleen, thuis op de bank of wandelend door de natuur. Heerlijk verdwijnen in een roman, luisteren naar muziek of een podcast.
  • Ik nooit het gevoel heb dat ik verdwaal. Als ik vroeger met collega’s op pad ging en voordat we standaard navigatie in de auto hadden hoefde de TomTom niet mee want we hadden de SuzSuz.
  • Als ik alleen in de auto zit graag keihard meezing met de muziek.
  • Als jong meisje wilde ik piloot worden, maar later sprak air traffic controller mij meer aan. Die droom viel bij de laatste horde (medische keuring) in duigen. Dat klopt ook wel met de uiteindelijk ontwikkeling van fysiotherapeut naar osteopaat. Als fysiotherapeut ben je meer een piloot, als osteopaat meer luchtverkeersleider: Ik zorg ervoor dat de symptomen van je lichaam in de juiste volgorde worden aangepakt. Zelf stuur je jouw vliegtuig in de juiste richting op aanwijzingen die ik je geef en de signalen die je van je lichaam ontvangt.

Wil je weten wat osteopathie voor je baby/kindje of voor jezelf kan betekenen?