Persoonlijke aandacht voor moeder en kind in het vierde trimester

N

Loopt het herstel na de bevalling niet zoals je wil?

Heb je last van bekken- of rugklachten? Voelen je nek en schouders als een blok beton?

N

Maak je je zorgen om je baby?

Heeft het last van krampjes, reflux of een voorkeurshouding?

N

Heb je last van je hormonen?

Voelt je bekken instabiel aan tijdens of na je zwangerschap? Blijven de kraamtranen maar stromen?

Moederinstinct

Je durft op je intuïtie te vertrouwen. Je voelt wat jij en je baby nodig hebben. Je gunt jezelf de tijd om aan je nieuwe lijf en aan het moederschap te wennen en je leert steeds beter de signalen van je baby te herkennen.
Voelen wat bij jullie past en wat niet goed voelt voor jullie laat je liefdevol van je afglijden.
Als je voelt dat er meer aan de hand is met jou of met je baby, durf je de stap te zetten die nodig is voor jullie gezondheid en welzijn.
Mijn streven is dat jij na ieder consult weet wat er aan de hand is met jou en/of met je baby. Dat je weet wat ik kan doen om jou of je baby te helpen en wat jij kan doen? Dit geeft jou rust en vertrouwen > momfidence!

“Het is mijn missie om baby’s en moeders (tijdens en na de zwangerschap) fysiek in hun kracht te zetten.
Zodat het zelfherstellend vermogen van hun lichaam zich optimaal kan manifesteren.”

Ik weet hoe jij je voelt…

 • Gescheiden moeder van 2 puberzoons.
 • Uit eigen ervaring weet ik hoe het voelt als je de signalen van je lichaam negeert en maar door raast in de sneltrein van het leven.
 • Ook weet ik hoe het anders kan en hoe mijn collega osteopaat mij geholpen heeft om mijn lijf en daarmee ook mijn leven weer energie te geven
 • Ik ben een levensgenieter, ben graag met vrienden, maar kan ook erg graag alleen een boswandeling maken of een boek lezen.
 • Daarnaast ben ik nooit uitgeleerd. Ik blijf nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen in mijn vak.

‘ Daar waar de mobiliteit optimaal en harmonieus is, maakt ziekte geen kans.’

(Dr. A.T. Still)

Optimaal comfort tijdens je zwangerschap

Je lichaam is in staat zich aan te passen aan de veranderingen die het doormaakt tijdens de zwangerschap en als voorbereiding op de bevalling.

Powermama in het vierde trimester

Osteopathie na de bevalling is gericht op het ‘ontzwangeren’. Op het ondersteunen van je herstel na de bevalling, je lichaam weer goed voelen en ook weer op je intuïtie durven vertrouwen. > momfidence

Het vierde trimester

Een baby is geen kleine volwassene. Net als in de geneeskunde geldt dit ook in de osteopathie. Ieder kind ontwikkelt zich op zijn/haar eigen unieke manier. Stressvolle gebeurtenissen tijden de zwangerschap of geboorte kunnen deze ontwikkeling beïnvloeden en gevolgen hebben op latere leeftijd.

Ervaringen van mijn cliënten

We zijn met onze pasgeboren baby naar Suzanne gegaan i.v.m. veel huilen en andere klachten. Suzanne heeft ons erg goed geholpen. Onze kleine werd een stuk rustiger, en mede door haar kwamen we er achter wat er met hem aan de hand was. Na een paar behandelingen was hij een stuk rustiger! Ook hand ze veel aandacht voor ons als verse ouders.

K.M.

Een aanrader voor iedereen met klachten (pijn, vermoeidheid, stress), van jezelf of van je kinderen. Een cadeautje voor jezelf en/of je kind, dat zich vele malen terugverdient.

J.v.GV

Indicaties volwassenen

 • Pijn en of stijfheid in rug, nek, schouder, heup en ledematen
 • Whiplashsyndroom en andere posttraumatische klachten
 • Verschillende hoofdpijnen (onder andere migraine, spanningshoofdpijn, voorhoofdsholteontsteking, duizeligheid)
 • Oorontstekingen / oorsuizen
 • Incontinentieproblemen
 • Menstruatiestoornissen / pijn bij vrijen
 • Bekkenklachten (ook tijdens of na zwangerschap / bevalling)
 • Maag- en/of darmklachten (zuurbranden, maagpijn, obstipatie, diarree)
 • Klachten na (buik)operaties (littekenvorming, verklevingen)
 • Algemene buikklachten, soms medisch onverklaarbaar
 • (Chronische) vermoeidheidsverschijnselen en burnout syndroom
 • Hyperventilatie en hartkloppingen
 • Concentratieproblemen
 • Sportblessures, verstuikingen
 • RSI / tennisarm / carpaal tunnelsyndroom
 • Een scala van klachten die medisch gewoonlijk betiteld worden met: “Daar moet u mee leren leven”

Indicaties baby’s & kinderen

 • Kinderen met onregelmatige schedeltjes
 • Voorkeurshouding van het hoofdje / lichaam
 • Na een zeer snelle of moeizame bevalling
 • Slik- of zuigproblemen
 • KISS-syndroom
 • Huilbaby’s, onrustige kinderen
 • Buikklachten, bijvoorbeeld darmkrampjes, obstipatie
 • Keel-, neus- en oorproblemen
 • Longklachten / bronchitis / asthma
 • Klachten door of na een val of trauma
 • Slaapproblemen
 • Problemen in motorische ontwikkeling/coördinatie
 • Sensory processing disorder
 • Stoornissen in het autistisch spectrum
 • ADHD / ADD
 • Voor, tijdens of na orthodontische behandelingen

Osteopathie: Ook iets voor jou?

Tijdens het consult is er uitgebreid tijd voor jou! Ik wil weten wie jij bent en wat de reden is waarvoor je mijn hulp hebt gevraagd. Daarna neem ik uitgebreid de tijd om jouw lichaam te onderzoeken om erachter te komen waar er restricties of bewegingsverlies waar te nemen is. Na overleg met jou vangt de behandeling aan.

De meeste verzekeraars vergoeden (een deel van) de behandeling. Dit is afhankelijk van welke aanvullende verzekering je hebt afgesloten. Graag wil ik je er op wijzen je aanvullende verzekering te bekijken. Ik ben aangesloten bij zowel de NVO als de NOF

Op de website van de NVO vindt je een lijst met de vergoedingen van verschillende zorgverzekeraars.

Afspraken die korter dan 24 uur van te voren worden afgezegt worden in rekening gebracht.

Ben je benieuwd geworden wat osteopathie voor jou kan betekenen?

Laten we dan samen kijken hoe ik je kan helpen

Of boek hier gelijk online een afspraak

Veelgestelde vragen

Is een verwijzing nodig van de huisarts?

Nee, voor osteopathie is geen verwijzing nodig. Je kunt zonder tussenkomst van de huisarts een afspraak maken. Indien nodig werk ik graag samen met andere disciplines in de gezondheidszorg.

Voor wie is osteopathie geschikt?

Osteopathie is geschikt voor jong tot oud. Ik behandel baby’s, kinderen, tieners, volwassenen en ouderen. Een lijst met indicaties kun je hier vinden.

Osteopathie is NIET geschikt in het geval van een bacteriële of virale infectie, bij koorts, in de acute fase na een hersenbloeding of –infarct, bij ziektes die vallen onder de oncologie (allerlei vormen van kanker) en bij botbreuken. Bij twijfel over je gezondheid raadpleeg dan altijd de huisarts!

Hoe onderzoekt een osteopaat?

Na het intakegesprek volgt het lichamelijk onderzoek. Het onderzoek betreft het gehele lichaam. De voorkeur heeft dat de patiënt tot het ondergoed is uitgekleed tijdens het onderzoek.

De bewegingen van de gewrichten, de organen en het hoofd worden onderzocht. Soms zijn deze bewegingen duidelijk te voelen, maar soms lijkt het alsof er niets gebeurt. De osteopaat is getraind om op microniveau bewegingsverstoringen waar te kunnen nemen.

Na het onderzoek worden de bevindingen met je doorgenomen en ook hoe de klacht zich heeft kunnen ontwikkelen. Daarna zal het behandelplan worden besproken en indien je daarmee akkoord gaat kan de behandeling aanvangen.

Hoe voel ik me na de behandeling?

Iedereen reageert anders op een behandeling. Toename en/of afname van de klachten, hoofdpijn, vermoeidheid of emotionele reacties zijn mogelijk. Het is verstandig om veel water te drinken na de behandeling en je zich de rest van de dag niet overmatig in te spannen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dit zal uit het onderzoek moeten blijken. Meestal zijn er 3-6 behandelingen nodig. Afhankelijk van de ernst van de klacht zal de volgende behandeling gepland worden. Dit kan soms de volgende week al zijn, maar meestal zitten er meerdere weken tussen.

Dit is nodig omdat het doel van de behandeling is het zelfgenezend vermogen van het lichaam te ontplooien. Dit heeft tijd nodig om zijn werk te kunnen doen.

Is de behandeling voor iedereen gelijk?

De holistische benadering van osteopathie betekent dat de behandeling op de persoon wordt afgestemd, hierbij rekening houdend met de leeftijd, leefstijl en algemene gezondheid.

Zo kan het dus zijn dat twee patiënten met een gelijke klacht toch een totaal verschillende behandeling krijgen.

Hoe is een consult voor baby’s/kinderen?

Osteopathie is een zachte en efficiënte geneeswijze die uitermate geschikt is voor kinderen. Het behandelen van kinderen gaat uit van het kind zelf, niet van de ‘etiketten’ die er opgeplakt zijn of worden. Voor een osteopaat is iedere kindbehandeling een uitdaging in creatieve zin, omdat het kind bepaalt hoe het zich laat behandelen. Een knuffel of speen, een favoriet speeltje of boek kan uw kind op zijn gemak stellen. Het is verstandig als je kind een gevulde maag heeft voor de behandeling. Een baby mag, indien nodig, altijd gevoed worden tijdens de behandeling.

Is er vergoeding door de zorgverzekering?

Als de osteopaat staat ingeschreven bij de NRO of bij de NOF wordt de behandeling vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Ik sta ingeschreven bij de NOF.
Je moet zelf nagaan welke aanvullende verzekering je hebt en hoeveel er vergoed wordt. Op de website van de NVO vind je een lijst met de vergoedingen van verschillende zorgverzekeraars.

Ervaringen van mijn cliënten

Ik heb Diabetes type 1. Sinds ik bij Suzanne onder behandeling ben geweest is mijn bloedsuikerspiegel veel stabieler en voel ik me energieker.

P.R.

Ik heb het gevoel dat je me echt begrijpt

M.H.

Is het nu tijd om jouw gezondheid op de eerste plaats te zetten?

Wil je weten wat de functie van jouw klachten en symptomen is?