V.I.P.

door | 16 dec, 2020 | Zorg goed voor jezelf

Be your own Very Important Person!!

 

Als moeder hebben we veel ballen in de lucht te houden. Dat kost een hoop energie. Dat is op zich niet erg, maar dan moeten we er wel voor zorgen dat onze energievoorraad op peil blijft.

Wanneer jij, als moeder, bij mij in de praktijk komt voor je baby of kindje probeer ik altijd te achterhalen hoe goed jij voor jezelf zorgt. Want een moeder en haar kindje zijn een twee-eenheid, even belangrijk in mijn ogen. We zijn als moeder geneigd onszelf op de laatste plaats te zetten qua prioriteit binnen het gezin. (I know…, ik spreek uit ervaring!!)

Tijd nemen/vinden om goed voor onszelf te zorgen is een knappe uitdaging.

Opstaan, kids wakker maken & aankleden, ontbijten, naar school/kinderdagverblijf en hup door naar je werk. vergadering hier, afspraak daar en ook de tijd in de gaten houden om op tijd de kids weer op te halen, hup naar huis, voor avondeten zorgen. Daarna het bedritueel voor de kinderen en dan heb je, hopelijk, nog even tijd voor jezelf en o ja, je partner…

Op de dagen dat je ‘vrij’ bent (m.a.w. geen werk doet waar je voor betaald wordt.) staat er nog huishouden, wassen draaien/strijken, boodschappen doen en de kids (school, sport, muziek, speeldate).

Herkenbaar?

Oke, ik weet dat je als moeder hier niet (altijd) alleen verantwoordelijk voor bent. Neemt niet weg dat we ons hier vaak wel verantwoordelijk voor voelen. Ons eigen welbevinden komt pas op de laatste plaats. We gaan door met ‘pijntje hier, pijntje daar’, nachten die te kort zijn totdat het echt niet meer gaat. Je vraagt je af wanneer je voor het laatst echt ‘me-time’ hebt gehad.

Goed voor jezelf zorgen heeft voor iedereen een andere betekenis en iedereen bereikt dat weer op een andere manier. Hoe vaak doe je echt iets voor jezelf? Iets wat je voldoening geeft en je weer oplaadt, waar je gelukkig van wordt. Het zit ‘m vaak in kleine dingen. Het hoeft geen klauwen met geld te kosten of uren te duren. (Alhoewel een dagje sauna echt geen straf is, wat mij betreft.)

Een wandeling maken, een goed boek lezen, lekker in bad gaan, naar je favoriete muziek luisteren of bij een vriendin op de koffie gaan. Dit zijn een aantal voorbeelden van me-time die goed in te plannen zijn.

Voor je lichaam is het belangrijk dat je regelmatig beweegt. We zitten zoveel met z’n allen en dat heeft een duidelijke impact op je lichaam. Ga eens na of het mogelijk is dat je wat vaker de trap neemt, op de fiets stapt, je auto wat verder weg parkeert. Daarnaast zijn gezond eten, voldoende water drinken en een goede nachtrust nog een aantal basisvoorwaarden voor een goede gezondheid.

 

“Symptoms are not enemies to be destroyed,
but sacred messengers who encourage us
to take better care of ourselves”
~John Gabriel~

 

Ons lichaam bezit het vermogen zichzelf te genezen. Het moet hier echter wel de tijd en de kans voor krijgen. Indien we niet goed luisteren naar ons lichaam en de signalen die het geeft negeren, ontstaan er vanzelf klachten: Hoofdpijn, rug- en nekklachten, slecht slapen, buikpijn, niet goed in je vel zitten etc. Bij veel van de klachten waarvoor cliënten bij mij voor een behandeling osteopathie komen, speelt stress een duidelijke rol. Een behandeling osteopathie is erop gericht om gezondheid in jouw lichaam te ondersteunen, restricties op te lossen en je lichaam weer in balans te brengen.

Heb je zelf klachten en wil je weten wat je hieraan kunt doen? Neem contact met mij op en dan plannen we een afspraak in. Dan heb je gelijk weer een uurtje me-time ingepland!

 

Over Suzanne

Op deze blog pagina vind je interessante artikelen over osteopathie en over hoe ik naar gezondheid kijk.

Gerelateerde artikelen

Rituals

Rituals

Jij wilt zo graag uitgebreid douchen, je haar wassen, je benen ontharen misschien zelfs.
Het lijkt een eeuwigheid geleden dat je daar aan toe bent gekomen. Overdag lukt het je niet je baby weg te leggen, want dan begint het onbedaarlijk te huilen.

lees verder
Wat zegt jouw stem?

Wat zegt jouw stem?

Onze stem is het medium waarmee we ons uit kunnen drukken, ons lichaam het instrument waarmee we dit bespelen. Ons lichaam staat onder invloed van vele ingewikkelde processen die ons in staat stellen optimaal te functioneren, onze stem te laten horen.

lees verder
Osteopathie bij Stress-gerelateerde klachten

Osteopathie bij Stress-gerelateerde klachten

Bij veel van de klachten waarvoor cliënten bij mij, voor een behandeling osteopathie komen, is stress een grote component. Dit is niet altijd gelijk duidelijk voor iedereen, maar bij doorvragen wordt het al snel duidelijk dat stress een rol speelt bij (het ontstaan van) de klacht.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OSTEOPATHIE HUIZEN IS VERHUISD!! Het nieuwe adres is: Ambachtsweg 46 1271 AM Huizen

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin