Selecteer een pagina

Er is een baby geboren, maar er is ook een mama geboren!! Dat vergeten we vaak.

Je zwangerschap wordt opgedeeld in drie trimesters. Het eerste trimester is een spannende fase. Je bent net in verwachting en je bent misschien heel moe en/of misselijk. Het lijkt soms lastig te geloven dat er een mini-mensje in je aan het ontwikkelen is. In het tweede trimester, begint je buik goed te groeien en begin je de baby te voelen en in het derde trimester is jouw lichaam zich aan het voorbereiden op de bevalling en zelf ben je bezig met het voorbereiden op de komst van je baby.

Eigenlijk zijn drie trimesters net niet voldoende voor je baby om zich goed te ontwikkelen. De rijping gaat na de geboorte nog wel even door, het vierde trimester. Een duidelijk voorbeeld hierbij zijn de darmkrampjes. Deze beginnen vaak rond de tweede week en bereiken hun piek rond de zeven á acht weken.

Deze fase is vaak ook best intens voor jou als moeder. Je lijf heeft enorme veranderingen ondergaan, je hormoonhuishouding gaat soms met je aan de haal. Zeker in de eerste periode zijn je nachten onderbroken. Je kent jezelf soms niet meer terug. Er is tegelijkertijd met je baby ook een nieuwe moeder geboren! Als nieuwe moeder kan je soms enorm twijfelen aan alles. Wat je denkt, wat je voelt, doe je het goed genoeg voor je kindje? Je krijgt een stroom aan adviezen, goed bedoeld, maar geeft niet altijd meer rust in je hoofd.

In mijn praktijk neem ik uitgebreid de tijd voor baby’s, maar zeker ook voor de moeders! Ik vind het van wezenlijk belang dat jij vertrouwen hebt in je eigen kunnen als moeder. Je bent echt waar een goede moeder!! Je hebt je gezonde verstand en je moederinstinct. Deze combi is goud waard. Je hoeft niet alles in 1x goed te doen. Je mag het soms niet weten. Je mag om hulp vragen! In Afrika hebben ze een mooi gezegde:

“It takes a village to raise a child”

 

Het belangrijkste voor je baby is dat jij er bent! Dat je in verbinding blijft met je kindje. Ook al weet je het even niet meer.
In mijn praktijk wijs ik moeders regelmatig op de website van mijn Belgische collega Anja Caers of wel De Happy Babycoach. Zij heeft een hele fijne handleiding ontwikkeld die jou als moeder (jullie als ouders) bijstaat in deze eerste fase na de geboorte:
De Happy Baby Wijzer.

HAPPY BABY WIJZER (0 – 4 m)

Happy Baby Wijzer – dé ‘babyhandleiding’ voor kersverse ouders!

➡️ Heb jij (bijna) een pasgeboren baby en heb je nog veel twijfels of vragen?
➡️ Wil je je baby leren begrijpen en een gezonde basis geven van bij de start?
➡️ Wil jij je zekerder voelen in de keuzes die je maakt rond je baby?

Dan zal deze cursus je héél veel zoekwerk besparen!

✅ Via tekst en filmpjes krijg je inzicht in je baby’s fysieke en emotionele ontwikkeling, z’n slaapjes en z’n voedingspatroon
✅ Je krijgt tal van bruikbare tips bij typische ongemakjes, zoals reflux, krampjes, huilbuien, onrust, eet- en slaapmoeilijkheden.
✅ Ideaal als je houdt van natuurlijk en responsief ouderschap 😍

Jij als ouder kiest jouw weg. Maar de juiste keuzes maken, is een stuk gemakkelijker als je van bij de start goed geïnformeerd bent.
Heb je interesse in deze cursus, dan is hier de link: HappyBabyWijzer. Ik kan hem je van harte aanbevelen. Het zou fijn zijn geweest als deze cursus er zestien jaar geleden ook was geweest.😊
(Dit is een affiliate link. Als je de cursus aanschaft via deze link, ontvang ik daar een commissie voor.)