Over

suzanne-koenen-450x450Ik ben Suzanne Koenen, ik ben getrouwd en trotse moeder van 2 zoons.

In februari 2009 ben ik afgestudeerd als osteopaat. Hiervoor heb ik 12 jaar als fysiotherapeut gewerkt. Hoewel het werken in de fysiotherapie mij veel voldoening gaf, werd ik in de loop van de jaren steeds nieuwsgieriger naar het ontstaan van de klachten die ik als fysiotherapeut behandelde.

Osteopathie biedt mij de mogelijkheid om klachten te behandelen vanuit een holistische visie, waarbij de mens als geheel wordt bekeken en benaderd. Hierdoor wordt verder gekeken dan alleen naar de symptomen van de klacht en is een gerichtere behandeling mogelijk.

In mijn manier van werken wil ik graag een indruk krijgen van de totale patiënt. Niet alleen de klacht horen, maar ook een indruk krijgen van de mens achter de klacht. Ik werk graag met mensen die bereid zijn te investeren in hun gezondheid en willen (leren) luisteren naar hun lichaam. Mensen die niet op zoek zijn naar een ‘quick-fix’, maar zich realiseren dat het lichaam tijd nodig heeft voor herstel.

Tijdens de behandeling ga ik op zoek naar de oorzaak van het probleem, de kern van de klacht, om daar de behandeling op aan te sluiten en zo het zelfregulerend en zelfherstellend vermogen van de patiënt aan te spreken. Ik houd van een persoonlijke benadering, ben betrokken bij en geïnteresseerd in het leven van mijn patiënten.

Ik vind het belangrijk dat de patiënt begrijpt wat de oorsprong van de klacht is. Dan is de bereidheid om gewoontes die de gezondheid ondermijnen te laten vallen en nieuwe gewoontes, die de gezondheid ondersteunen, aan te leren. Dit draagt bij aan het slagen van de behandeling en aan de gezondheid op lange termijn.

Diploma’s

  • HAVO 1993
  • HvA Fysiotherapie 1998
  • College Sutherland osteopathie, Amsterdam, 2009
  • Osteopathie in de Paediatrie, Hamburg, 2013
  • Cranial Osteopathy, Engeland, 2011-heden

Cursussen, workshops

  • Biokinetische en biodynamische aspecten in de osteopathie 2011
  • Welcoming the Newborn 2012
  • Osteopatische behandeling van stemproblemen, slaapapnoe, TMJ en orthodontische problemen deel 1. Alain Piron, Panta Rheï 2012
  • The Brain en osteopathie 2014