De stem: jouw instrument

Jouw stem zingt weer!

Onze stem is het medium waarmee we ons uit kunnen drukken, ons lichaam het instrument waarmee we dit bespelen.

Ons lichaam staat onder invloed van vele ingewikkelde processen die ons in staat stellen optimaal te functioneren, onze stem te laten horen.

Vooral mensen die hun stem professioneel gebruiken zullen het direct merken wanneer er iets niet goed verloopt. Dit heeft direct invloed op de kwaliteit van de stem.

Of het nu hoofd- of buikpijn is, een verstuikte enkel of een griep die je ‘onder de leden’ hebt. Je lichaam is uit balans en gaat compenseren. Daarnaast staan we onder niet geringe invloed van emoties. Zij hebben een grote invloed op het functioneren van ons lichaam. Dit zijn we ons niet altijd bewust.

Spanningen, of deze nu fysiek, mentaal of emotioneel zijn, geven restricties aan het lichaam. Het weefsel wordt stugger, minder doorbloed. Afvalstoffen hopen zich op en ons lichaam wordt kwetsbaarder.

De osteopathische behandeling is erop gericht het ‘instrument’ lichaam te fine-tunen, voor optimaal gebruik. Dit gebeurt door het behandelen van de gevonden disfuncties (stoornissen) met hun invloed op het stemapparaat. Door herstel van de dynamiek van het weefsel wordt de stem bevrijd.

Een behandeling osteopathie kan op zichzelf staan, maar ook werk ik graag multidisciplinair met zangdocenten, stemcoaches, logopedisten en/of psychologen.