Home » Blog » Geen categorie » En dan ben je net mama en moet je alweer naar je werk

En dan ben je net mama en moet je alweer naar je werk

door | 2 okt, 2023 | Baby's en Kinderen, Geen categorie, Zorg goed voor jezelf

De Realiteit van een nieuwe moeder.

Voor je gevoel is het pas gisteren geweest dat je bent bevallen. Aan de andere kant kan je je een wereld zonder je baby niet meer voorstellen. Het moederschap is een reis op zich, vooral als je baby nog erg onrustig is, veel huilt, of nog moeite heeft de nacht door te trekken.

Lichamelijke en emotionele signalen.

Je lichaam heeft na een zwangerschap en bevalling tijd nodig om te herstellen. Als de zwangerschap of bevalling zwaar was, of als je je onzeker voelt over het moederschap, kan dat extra stress geven. Je lichaam voelt uit balans en het idee om terug te gaan naar je werk kan als een berg voor je liggen.

Schuldgevoelens en dilemma’s.

Het is volkomen normaal om gemengde gevoelens te hebben over het hervatten van je werk. Voel je je schuldig omdat je je baby naar de opvang brengt? Of misschien kijk je er juist naar uit om weer aan het werk te gaan? Het is allemaal oké.

Osteopathie als oplossing.

Gelukkig is er wat aan te doen. Met een behandeling osteopathie kunnen we kijken waar die spanning in je lijf zit en wat jouw lichaam nodig heeft. Het is een zachte manier om je lichaam weer een beetje op de rit te krijgen en jouw herstel een boost te geven.

Praktische adviezen voor thuis.

Naast de osteopathie behandeling krijg je ook adviezen mee voor thuis. Samen kijken we welke kleine veranderingen je kunt maken om je beter te voelen.

Aanpakken met ‘Momfidence’.

Kortom, als je je overweldigd voelt en aan jezelf wilt werken voordat je weer aan de slag gaat, sta ik voor je klaar. Ook als je natuurlijk alweer begonnen bent met werken en het je zwaar valt. Met meer zelfvertrouwen, of zoals ik het graag noem, ‘momfidence’, kun je je werk met een gerust hart hervatten.

Neem contact op!

Voel je je wat overweldigd door alles en wil je aan jezelf werken voordat je weer aan de slag gaat? Ik ben er voor je. Neem contact op, dan maken we een afspraak of plan een afspraak in via de website.

Gerelateerde artikelen

Osteopathie bij baby’s en het fluisteren van ons lichaam.

Osteopathie bij baby’s en het fluisteren van ons lichaam.

Het behandelen van jouw baby gaat door middel van zachte aanrakingen en bewegingen zodat ik kan luisteren (voelen) naar het fluisteren van het lichaam. Wat heeft het te vertellen? Wat heeft het meegemaakt? Met behulp van zachte technieken kan ik bewegingsverliezen en spanningen behandelen zodat het lijfje meer in comfort komt en jouw kindje weer lekkerder in zijn of haar velletje zit! Dat de symfonie van zijn of haar lijfje weer volledig tot haar recht komt.

lees verder
Osteopathie en ademhalen

Osteopathie en ademhalen

Ademen is essentieel voor het leven. Onder invloed van stress kan de ademhaling veranderen, we houden onze adem in, ademen sneller of ondieper. Na verloop van tijd kan dit leiden tot storingen in onze houding, spijsvertering, bloedsomloop, het immuunsysteem, stemming, zelfs spraak.

lees verder
Meer bewegen en osteopathie

Meer bewegen en osteopathie

In beweging blijven is belangrijk. We weten het allemaal. Toch is het niet voor iedereen even makkelijk om dagelijks aan voldoende beweging te komen. Hoe kan osteopathie daarbij helpen?
LEVEN IS BEWEGEN – PANTA RHEÏ

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin