Home » Blog » Geen categorie » Alle baby’s huilen…
huilbaby osteopathie

Alle baby’s huilen…

door | 21 jan, 2024 | Baby's en Kinderen, Geen categorie

Alle baby’s huilen…

Dit is een van de meest nutteloze opmerkingen die moeders te horen krijgen vanuit hun omgeving als ze aangeven dat hun baby zo veel huilt.

Gaat vanzelf weer over…

Stoom komt uit mijn oren bij zulke opmerkingen. Als wanhopige moeder kun je hier werkelijk niets mee en. Je kunt je er ook nog eens een stuk eenzamer en meer onbegrepen door voelen.
Ik bedoel: ‘Je weet als moeder heus wel dat baby’s huilen. Ook weet je ergens diep van binnen dat het wel weer een keertje over gaat.’ Maar. Als je baby al zoveel weken, dagelijks, uren huilt, dan laat gezond verstand zich. Wel eens ‘overrulen’ door de emotie en de moeheid. En dan hoop ik dat je eens contact opneemt met mij, Suzanne, osteopaat.

Hoe kan osteopathie helpen?

Als je al bij het consultatiebureau bent geweest, de huisarts en de kinderarts dan komen moeders regelmatig bij mij terecht als mogelijke medische oorzaken zijn uitgesloten. Misschien dat osteopathie kan helpen.

Huilbaby’s

Laat ik hier wel even duidelijk zijn dat ik het niet heb over een baby die huilt omdat ze moe zijn, een schone luier nodig hebben of honger hebben. De baby’s die ik zie, huilen buitensporig; de moeder weet niet wat ze moet doen, voelt zich machteloos en weet gewoon dat er iets niet goed is met haar baby.
De oorzaak voor het overmatig huilen is multifactorieel. We kijken naar factoren die zich hebben voorgedaan tijdens de zwangerschap, de bevalling en daarna tijdens het geven van borst- of flesvoeding.

Je baby kan zich weer meer ontspannen.

Er is zeker veel dat ik als osteopaat kan doen om een baby die veel huilt te helpen. Met zachte bewegingen en technieken kan ik erachter komen waar spanningen in het lichaam zitten, waar weefsels niet hun optimale functie kunnen uitoefenen of waar blokkades zitten die de baby irriteren.
Dit kan zich uiten in meer darmkrampjes, reflux, huilen, onrust, slecht slapen en voorkeurshouding om een aantal symptomen te noemen.
Door de oorzaak van deze symptomen te behandelen kan jouw baby meer tot rust komen en kan jij ook tot rust komen en meer genieten van het moederschap!

Wil je weten wat ik als osteopaat voor jouw baby kan betekenen? Plan dan een afspraak in via de online agenda. Weet dat tijdens de behandeling er ook ruimte is voor jou, voor jouw verhaal en kan ik je uitleggen wat er op dit moment speelt zodat je snapt waar je baby last van heeft. Osteopathie is geen ‘magic’, je baby stopt niet direct met overmatig huilen, maar je krijgt wel weer meer vertrouwen in jezelf als moeder > momfidence!!

 

Gerelateerde artikelen

Hoe voelt jouw kind zich vandaag?

Hoe voelt jouw kind zich vandaag?

Er zijn tegenwoordig veel stempels die we op onze kinderen plakken. Als verklaring voor gedrag, in een poging ze te begrijpen?
Ik ben van mening dat de grenzen waarbinnen de ontwikkeling van kinderen als normaal worden beschouwd in de laatste decennia erg zijn vernauwd. Logisch gevolg is dan dat er meer kinderen niet meer in de pas kunnen lopen.

lees verder
Osteopathie en een te korte tongriem

Osteopathie en een te korte tongriem

Wanneer er borstvoedingsproblemen zijn, wordt er vaak een lactatiekundige ingeschakeld. Deze geeft onder andere adviezen over verschillende houdingen tijdens het voeden, maar kan ook de anatomie van de mond beoordelen. Zij kijken onder andere naar de lengte van de tongriem en lipbanden. Steeds vaker wordt een te korte tongriem gediagnosticeerd en wordt er ook vaak vanuit gegaan dat dit is op basis is van een structuur van het lichaam die niet lang genoeg is.

lees verder
En dan ben je net mama en moet je alweer naar je werk

En dan ben je net mama en moet je alweer naar je werk

De Realiteit van een nieuwe moeder
Voor je gevoel is het pas gisteren geweest dat je bent bevallen. Aan de andere kant kan je je een wereld zonder je baby niet meer voorstellen. Het moederschap is een reis op zich, vooral als je baby nog erg onrustig is, veel huilt, of nog moeite heeft de nacht door te trekken.
Wat kan osteopathie voor jou/jullie betekenen?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin